
I den digitale verdenen kan bestemødre og ektefeller leve videre etter døden mens de etterlatte kan kommunisere med dem via chatbots og stemmestyrt teknologi. Men kan det lindre sorg, og hvor går grensen?
Satellittsverm: Om få år kan vi runde 100 000 satellitter på himmelen over oss. Det øker risikoen for livsfarlige sammenstøt. En tysk astronaut setter ord på frykten.

Hva må til for at kontinentet vårt kan stå på egne produksjonsindustrielle ben fremover?

Hvordan sprekker man filterboblen og utnytter teknologien til å få den gode samtalen tilbake?

På Shintomi sykehjem i Tokyo er 20 ulike typer roboter ansatt. Myndighetene håper dette kan bli fremtiden.

Sycamore brukte 200 sekunder på en beregning som ville tatt verdens raskeste datamaskin 10 000 år.

Luddittene: På starten av 1800-tallet gikk arbeidsløse tekstilarbeidere fysisk angrep på maskinene som tok levebrødet fra dem. Kan noe lignende skje i vår tid?



I 2013 ble nettstedet for narkotikahandel stengt. Nå er handelen i full gang igjen.

Kreativitet er avgjørende for menneskehetens overlevelse og videre utvikling. Beskytter vi denne evnen godt nok i møte med digital teknologi?

Internett har snudd opp ned på næring etter næring. Nå har revolusjonen kommet til universiteter og høyskoler.

Vi må finne ut hvordan vi kan realisere så mye som mulig av internetts fantastiske potensial, og samtidig belønne dem som skaper noe.

Med de nye streamingtjenestene er musikk redusert til en jevn strøm av lyd – som et soundtrack of our lives. Men de største musikkopplevelsene krever mer av vår oppmerksomhet.

Nye medier skal bringe oss tettere sammen, men mange føler seg kskludert. De som ikke besitter tilstrekkelig «teknologisk kapital» og er fortrolige med medieteknologi, holdes utenfor.

De dramatiske omveltningene i den arabiske verdenen har gitt nytt liv til et gammelt spørsmål: Hvilken rolle spiller mediene i det politiske liv?

«Teknologi gir store gaver med den ene hånden, og dolker deg i ryggen med den andre», skrev den britiske fysikeren og forfatteren C.P. Snow. Den enorme informasjonsrikdommen er ikke bare et gode, den er også et problem, ikke minst for dem som lever av å bearbeide informasjon. Forsker Kristian Bjørkdahl, tok konsekvensen, og påla seg et nettfritt år i hele 2011.

Millioner av mennesker trekkes mot online rollespill som møll mot lys. Hvem er disse menneskene, og hva er det som er så fascinerende med disse spillene? Svarene viser seg å ta livet av noen seiglivede stereotype forestillinger.

Det kulturelle skattekammeret YouTube har aller størst verdi for dem som ikke kjenner tjenesten. Aldersgruppen 70 til 90 år.

Livet i merkevarebyggingens tidsalder. Kan mennesker deles inn i kategoriene Mac og PC? Hvordan gikk det i så fall slik?