
Kan man unngå at Latin-Amerikas problemer med narkokriminalitet og korrupsjon infiserer mønsterstaten Costa Rica?

Corcovado har store forekomster av gull, og verningen av nasjonalparken i 1975 var starten på en av Mellom-Amerikas lengste konflikter mellom lokalbefolkning og naturvern.

Til tross for at det nå dør like mange i ørkenen ved USAs sørlige grense som i Middelhavet, fortsetter migrantene å komme. Hvorfor?

Fårikål, smalahove, rakfisk, kålruletter, kjøttkaker, pinnekjøtt, fenalår – og fredagstaco. Har vi stjålet en nasjonalrett som ikke er vår?


Helseturister fra USA og Canada, som ikke har sykeforsikringer som dekker det de behøver, finner redningen på andre siden av den meksikanske grensen.

Hvorfor svinger Brasil alltid mellom vill fremtidstro og spektakulære nedsmeltinger?

En reise med taubanen fra det fattige El Alto og ned til velstående Zona Sur i La Paz illustrerer de store forskjellene i Bolivia – men også endringene som er skjedd de siste årene under kontinentets lengst sittende leder Evo Morales.

Prisen på litium har skutt i været i takt med produksjonen av batterier. Under saltsletten Salar de Uyuni i Bolivia er det påvist enorme litiumforekomster, og det haster for det fattige landet å få utvinningen i gang.


Ull fra kameldyret vikunja er de rikes fiber. Den bæres av dem som har råd til en frakk til 20 000 dollar. For fem hundre år siden var ullen forbeholdt inkakongen.

I over 100 år har de japanske immigrantene hatt en betydelig innflytelse på Peru.

Verdens urfolk møter uunngåelige utfordringer når de får tilgang til resten av den globaliserte verdenen. Ticunaene i Amazonas er et av disse. Vesten lokker med penger og gjenstander som gjør livet deres enklere – og urfolkets ungdommer tar imot fristelsene med åpne armer.

Hver dag blir syv kvinner drept i Mexico. Ytterligere andre forsvinner sporløst. Igjen står deres familier, sorgen og uvissheten.

Med innkvotering av svarte og fattige til Brasils universiteter, begynte den største sosiale revolusjonen siden slaveriet ble avskaffet.

Venezuela i 2015 ligner lite på den «vakre revolusjonen» som Hugo Chávez døpte sitt bolivarianske prosjekt i 1999.

Etter åtte år som landets president, vinker Cristina Kirchner farvel i høst og setter punktum for tolv år med familien Kirchner ved makten. Hva slags Argentina gir hun fra seg?


Grensebyen Mexicali er blitt et oppsamlingssted for titusenvis av deporterte meksikanere.
