
Gang på gang er skoledørene blitt stengt foran nesen på Libanons elever. Men noen forsøker å stanse fallet.

Feilslått sportsvasking: Qatars iscenesettelse av seg selv som et verdig arrangørland av fotball-VM avdekket emiratets dødelige kynisme – som er blitt fordømt av en hel verden.


I dag har Libanon flere vindyrkere enn noensinne. Men vil de kunne overleve den økonomiske kollapsen i landet?

En enorm eksplosjon på toppen av en dyp finanskrise og koronapandemien. Flere libanesere har begynt å dyrke sin egen mat.

I Haifa i Israel samler festivalen «Holiday of Holidays» mennesker fra tre religioner til felles lysfest i desember. Jøder, kristne og muslimer lar i fellesskap lys skinne for håp.

Iført fotlenker og fangedrakt stilles palestinske barn for den israelske militærdomstolen.

Iran har sikret seg overtaket i flere konflikter i Midtøsten i dag. Til tross for kronprins Mohammed bin Salmans vågale trekk, er det ikke noe som tyder på at Saudi-Arabia kan klare å snu denne trenden.

President Masoud Barzani i den selvstyrte kurdiske regionen i Irak har nylig utfordret store deler av det internasjonale samfunnet ved å holde folkeavstemning om selvstendighet. Hva betyr dette for stabiliteten i Midtøsten? spør artikkelforfatteren.

I snart 70 år har palestinere levd i overfylte flyktningleirer i Libanon, og nå har tusenvis av syrere flyktet til de samme leirene.

Den arabiske våren i Bahrain ble kald og kort. Myndighetene slo hardt ned på opprøret, og siden har menneskerettighetssituasjonen gått fra vondt til verre.

Det siste året har intensiteten i krigshandlingene nådd nye høyder. Hvor skal dette ende?

Rundt 1,3 millioner mennesker bor fremdeles i Mosul – den største byen Den islamske stat (IS) har kontroll over.

Jemens oppgjør etter revolusjonen i 2011 er blitt hyllet som en idealmodell. Likevel finnes det ingen fremgang for vanlige jemenitter.

Fiskere og bønder i Gaza arbeider med livet som innsats og må regne med å bli beskutt – også når det er våpenhvile.

Utenlandske aktører finansierer ulike opprørsgrupper i Syria og bruker dem som stedfortredere i den pågående krigen. Dette spillet har bidratt til å åpne dørene for IS.



Mange vestlige fundamentalister som drar til Syria for å krige, deltar i en jihad-turisme der det å posere i sosiale medier er en del av «opplevelsen».