Det skjebnetunge forløpet

24. februar gjorde Putin en katastrofal feilvurdering av Ukrainas kampvilje – og tente fyrstikken som startet hans aggressive angrepskrig. Harvard-professor Josepth S. Nye minner om historiske hendelser som kan ha båret ved til Putins bål.

Sennepssjokket

I stille desperasjon har Frankrike gått tom for sitt gylne favoritt-tilbehør. Klimaendringer og krig har ført landet inn i en selverklært sennepskrise.

Byen Gud glemte

Inntil Matera fikk status som Europas kulturhovedstad for tre år siden, hadde få utenfor Sør-Italia hørt om dette mytiske huleboersamfunnet, som myndighetene i mange tiår gjorde sitt beste for å skjule.

Kinas ‘trojanske hest’ i Europa

Verdens største Huawei-fabrikk utenfor Kina ligger i Ungarn. Vestens oppgjør med Huawei de siste årene har bare vært en liten forsmak på hvilke internasjonale konflikter som venter, advarer ekspert.

Europas største kunstige skog

I Frankrike har treplanting i over 150 år bidratt til verdifull industri og økt grad av selvforsyning. Landes, lengst sørvest i Frankrike, huser nå Europas største kunstige skog.

Det russiske informasjonsvakuumet

De fleste russere får fremdeles nyhetene sine fra statlige russiske propagandakanaler – og det skyldes ikke bare sensur. Hvorfor ignoreres åpenbare fakta, som dem om krigen i Ukraina?

Pages